Quantcast
Aro 244, care e condus aproape în fiecare zi, după ce a fost restaurat cu pasiune de proprietarul său – ARO 4×4

Aro 244, care e condus aproape în fiecare zi, după ce a fost restaurat cu pasiune de proprietarul său

Exemplarele Aro 244 în stare bună sunt o raritate în zilele noastre, apărând uneori la lumina zilei la unele evenimente statice sau defilări. Dar cele care ar arăta la fel de bine, dar fi conduse aproape zilnic, cu pasiune şi cu grija potrivită unei maşini clasice, sunt atât de rare, încât au devenit aproape un mit.

Acest Aro 244, despre care vorbim azi, e tocmai un asemenea mit, cât se poate de real şi palpabil. Iar proprietarul maşinii, Laurenţiu Eduard, a fost o adevărată descoperire pentru noi, or, el nu doar că şi-a restaurant maşina cu propriile mâini, dar am mai descoperit că are circa 40 de maşini clasice în proprietate!

Maşina asta — un Aro 244 D fabricat în 1986, cu motor diesel de Braşov sub capotă — a nimerit pe mâinile lui Laurenţiu acum 3 ani. Nu era într-o stare prea bună pe atunci, dar avea avantajul unei istorii clare, având un singur proprietar de nouă până în acel moment.

Fiind un om care a învăţat meserie de mecanic auto în biografia sa, şi totodată un împătimit al maşinilor vechi, Laurenţiu s-a apucat de recondiţionarea maşinii cu propriile mâini. Odată ce a pornit lucrul la ea, i-a fost clar că maşina va avea nevoie de mai multă muncă la recondiţionarea caroseriei, întrucât fostul proprietar o vopsise cândva cu o vopsea improprie.

A urmat „muncă de chinez bătrân”, după cum ne spune Laurenţiu. S-a curăţat totul până la tablă şi până la structura maşinii. Toată munca asta Laurenţiu o făcea după program, în atelierul său. În timp ce muncea la ea, îşi dădea seama că maşina nu va fi perfectă şi absolut autentică la final, dar îi şi vedea imaginea finală, a unui Aro care să combine trei culori pe el — alb, gri şi negru — şi care să atragă toată privirile pe străzi.

Munca se lungise în termen, aşa cum se lungeşte întotdeauna la maşini clasice, mai ales atunci când faci totul cu propriile mâini. Laurenţiu ne spune că-l împingea înainte un soi de febră şi nerăbdare de a ajunge să o scoată la plimbare, finalizată.

Vezi mai mult pe: https://piataauto.md

About Aro News