ARO 240 revine!

Într-un oraș mic din România, mai exact Câmpulung Muscel, o fabrică de automobile își începea parcursul în 1957. Este vorba de ARO, o marcă binecunoscută în Europa pentru mașinile off-road de înaltă performanță pe care le producea. În ciuda calității ridicate, ultimul model al companiei a părăsit linia de producție în 2003, după ce întreprinderea a fost privatizată și noul proprietar a preferat să vândă utilajele.

La 20 de ani de la închiderea fabricii, a venit o veste neașteptată din partea unuia dintre cei mai mari producători de automobile de teren. Compania Jeep, parte a grupului Stellantis, a anunțat astăzi că a cumpărat drepturile asupra numelui. Nu știm încă unde vor fi fabricate modelele noi, dar reprezentanții companiei sunt optimiști în legătură cu posibilitatea de a construi o fabrică în România.

Suntem foarte încântați să relansăm ARO și să aducem un nou produs pe piața auto globală. Noul model va fi un SUV puternic și versatil, o ocazie unică de a combina designul iconic al mașinii de teren românești cu tehnologia modernă dezvoltată de Jeep!”

Marcu Totterenu, CEO Jeep și Aro, divizia Europa de Est

Alături de numele “ARO” revin și binecunoscutele cifre “240”. Noul model va fi bazat pe platforma tehnică a faimosului Wrangler și va fi propulsat inițial de motorizări hibride (“verișorii” americani folosesc o combinație care dezvoltă până la 380 CP), apoi 100% electrice, pentru putere și rafinament de neegalat, fără să sacrifice eficiența pe teren accidentat. Cu acest model, Jeep speră să atragă un public larg, atacând segmentul de piață pe care îl domină Dacia prin modelul Duster.

Jurnaliștii invitați de  1 aprilie, la conferința de presă a grupului Stellantis au avut acces la un concept care prefigureaza aspectul de serie al noului model. Deși nu avem voie să dezvăluim fotografii, fac o excepție și vă prezint o fotografie pe care am reușit să o salvez înainte să mă observe paznicii. Se observă clar un stil modern, dar iconic.

Jeep promite investiții importante pentru producția noului model ARO. Viitoarea fabrică va beneficia de linii de producție moderne și va crea mai mult de 500 noi locuri de muncă. Se așteaptă ca producția să înceapă în 2025, după finalizarea dezvoltării modelului și a uzinei. În acest moment nu avem o confirmare a prețului de achiziție, dar ne așteptăm să fie în aceeași clasă de buget ca rivala produsă la Mioveni.

SURSA: https://subturat.ro/

About Aro News