ARO 244 traverseaza traseul Rubicon din Sierra Nevada, in SUA

ARO vindea automobile in 110 tari din toata lumea, inclusiv in China, Columbia, Irak, Zimbabwe sau Angola, dar si in Statele Unite, Portugalia, Franta sau Italia.

Dealerul ARO din Statele Unite era John Perez, cel care avea o firma numita Corss Lander. In SUA insa, nimeni nu cumpara masini ARO, piata SUV-urilor fiind dezvoltata dincolo de ocean, clientii dorind dotari ceva mai speciale fata de ce oferea spartanul ARO. Asadar, lui Perez i-a venit o idee de marketing: sa traverseze cei 35 de kilometri ai traseului Rubicon, un celebru circuit dedicat masinilor de off-road, cu 19 kilometri pe teren accidentat extrem.

Perez da comanda la Campulung de 3 exemplare de ARO 244 pe care le numeste Cross Lander CL-244, venite din fabrica cu motoare Ford V6 Cosworth, bare metalice si mai multe imbunatatiri speciale, astfel incat sa faca fata unor conditii grele. Si reuseste sa traverseze Rubiconul, un traseu incredibil de dificil, pe care detineau suprematia numai vehiculele Jeep. La finalizarea acestui traseu, numai un ARO mai era functional pe roti, dar avea toata tabla indoita in urma cazaturilor. Dar traversarea propriu-zisa a acestui circuit extrem a dus la promovarea marcii Cross Lander.

Dupa ce lumea a auzit ca aceasta masina a reusit sa traverseze traseul Rubicon, au venit si comenzile. John Perez a primit avansul pentru cateva mii de bucati, insa a preferat sa ia banii si sa fuga, moment in care a primit o condamnare in SUA si interdictia de a mai intra in Statele Unite pentru o perioada de 10 ani.

About Aro News