Quantcast
ARO cu 6 usi: 4×4 legendar – ARO 4×4

ARO cu 6 usi: 4×4 legendar

Daca nu stiai a exista un Aro cu 6 usi si era cam singura masini est europeana cu 6 usi. Subiecte focus in articol:

  • Care a povestea masinii Aro cu 6 usi
  • de ce nu se mai fabrica Aro

Care e povestea masinii Aro cu 6 usi

Eu am vazut prima oara o astael de masina in armata. Lucram in anii 2000 la o unitate mlitara si unitatea militara cu care ne invecinam avea o astfel de masina ciudata.

In armata puteti vedea tot felul de masini care au facut istorie, dar care azi nu prea mai exista. De exemplu: am vazut niste modele de Zil si Ural care putea trage muntii dupa ele. Atat de puternice erau. La una din masinile astea am vazut ceea ce nu am mai vazut niciodata: o pompa de injectie in V. Pomepele de injectie sunt preponderent in linie chiar daca masina are motor in V. Dar rusii au facut pentru niste modele pompe de injectie in V.

Aro cu 6 usi se cheama si Aro 328 Maxi Taxi si a fost conceput initial pentru armata. Uterior dupa anii ’80 a fost fabricat si pentru civili. Masina era destinata pentru transportul a 6-8 persoanecu tot cu bagajele lor.

De ce nu se mai fabrica Aro

Aro se mai fabrica dar nu ca brand de masini. Aro este un brand de alimente acum. Productia masinilor Aro a incetat in 2005 dupa ce firma a fost bagata in faliment. Una dintre cele mai bune masini romanesti a fost distrusa. Tehnologia era 100% romaneasca si Aro a castigat numeroase premii la concursuri internationale.

Daca nu stiati Aro a castigat raliul Paris Dakar , una dintre cele mai dure competii off road din lume. In vremurile de glorie se lupta umar la umar cu greii inductriei Land Rover, Mercedes, Jeep etc.

 

About Aro News