Aro Scorpion, mașina cu suflet românesc, desenată și produsă de italieni – ARO 4×4

Aro Scorpion, mașina cu suflet românesc, desenată și produsă de italieni

Aro Scorpion este un nume pomenit în zilele noastre doar de către coleționari și pasionați ai mărcii.

Aro Scorpion este un prototip bazat pe modelul Aro 10. Modelul a fost proiectat de compania italiană Ali Ciemme S. p. A., care a asamblat Aro 10 în Italia. Scorpion a fost prezentat la Salonul Auto de la Torino în 1988.

Despre ARO 10 produs în România

ARO 10 a fost un vehicul off-road românesc produs de ARO între 1980 și 2006, considerat fratele mai mic al lui ARO 24. Au fost folosite piese de la Dacia 1300, cum ar fi motorizare sau puntea față, fiind inspirat după Renault Rodeo și Citroen Mehari.

În vreme ce ARO 24 poate fi considerat un SUV de dimensiuni medii, ARO 10 are aproximativ dimensiunile unui Jeep Wrangler.

ARO 10, un model cu o istorie complicată

A fost produs în diferite caroserii, echipată cu motoare diferite (atât pe benzină cât și Diesel) și a fost disponibil atât în versiunea 4×2 cât și 4×4. ARO 10 a fost vândut ca Dacia Duster în câteva piețe internaționale și ca ACM Enduro x4 în Italia (asamblat de ARO-Ciemme).

Un model derivat din ARO 10, numit ARO Spartana, a fost produs începând cu anul 1997. Ultima generație de ARO 10, produsă din 1999 sub numele de ARO 10 Super, avea un design modificat și era construit pe un șasiu de ARO 24.

SURSA: promotor.ro

About Aro News

Leave a Reply