Uzina ARO vândută la fier vechi de cei care au condus fabrica si nu de Perez

Lumea crede ca ARO a fost vanduta la fier vechi de catre Perez, cel care a devenit proprietar in urma privatizarii din 2003. Adevarul este insa altul.

Dupa ce Perez nu si-a tinut promisiunea de a investi in uzina, vehiculele nu se mai vindeau si datoriile cresteau enorm, directorii uzinei de la acea vreme au decis ca toate cutitele au ajuns la os si ca trebuie sa isi plateasca, macar, angajatii. Realitatea este ca in 2003, uzina era aproape in totalitate vanduta la fier vechi, pentru ca cei care au condus fabrica au vandut intentionat utilajele, liniile de asamblare si sculele din fabrica pentru a putea plati lucratorii ramasi.

In 2004, dupa ce Perez deja vanduse fabrica de Matrite cu 2,7 milioane de dolari, Cross Lander, care era firma acestuia si actionar majoritar, a mai vandut 1244 de tone de fier vechi (mizilicul ramas dupa ce directorii au vandut tot ca sa plateasca salariile) si au reusit sa scoata la licitatie aproximativ 270 de mijloace fixe (masini unelte, containere, mijloace de transport, etc.) in urma careia a mai castigat o suma de bani necunoscuta. Ulterior, Perez a disparut din peisaj cand nu a mai fost nimic de vanzare.

About Aro News