4 ROMANI IN SIBERIA CU UN ARO 243 – ARO 4×4

4 ROMANI IN SIBERIA CU UN ARO 243

Totul a pornit de la ideea realizarii unei expeditii de mare anvergura, cu un Aro – masina romaneasca de teren, dorind sa ne confirmam noua si sa demonstram altora ca asa ceva este posibil.

Tinand cont de traseul ales, am realizat ca putem aborda si subiectul deportarilor in gulagul rusesc, subiect putin discutat la noi, dar care pentru noi prezenta interes. Fara a avea pretentia unei abordari exhaustive, am considerat ca prin vizite la diverse muzee si memoriale de pe traseu, prin explorarea unuia din cele mai temute gulaguri din estul Siberiei -Butughychag, dar mai ales prin simpla traversare in lung si lat a Siberiei salbatice, vom capata o mai buna intelegere asupra acestui capitol intunecat al istoriei recente.

De asemenea, ne-am mai propus si parcurgerea drumului B.A.M. – Baikal Amur Mainline -probabil primii romani pe 4 roti ajunsi acolo, dar si traversarea Mongoliei, Kazakhstanului, Kirghizstanului, Tadjikistanului si Uzbekistanului.
Am parcurs aproximativ 40.000 km in 5 luni de zile -29.06.2014-30.11.2014, pe urmatorul traseu:
Iasi – Ucraina – Rusia – Mongolia – Rusia – Kazakhstan – Kirgizstan – Tadjikistan inclusiv GBAO – Uzbekistan – Kazakhstan – Rusia – Georgia – Turcia – Bulgaria – Iasi.

https://www.facebook.com/4RomaniInSiberia

About Aro News

Leave a Reply