ARO DRAGON

ARO Dragon – a fost o marcă de automobile româneşti destinate Ministerului Apărării Naţionale pentru acţiuni specifice acestui minister, putând fi echipate cu diferite dispozitive militare: AG, mitraliere, etc.

ARO Dragon este şi el, din păcate, pe cale de dispariţie. Doar una singură mai este funcţională azi. ARO Dragon a fost fabricat la Câmpulung, în departamentul special de vehicule pe comandă CESAR, într-o serie destul de mică, potrivit 4tuning.ro. Era destinată pentru transmisiunile Armatei române în Afganistan. O parte din vehiculele construite au fost în Afganistan, dar unele nu.

ARO Dragon a fost construit pe baza unui ARO de serie cu ampatament lung, avand aceleasi detalii tehnice. Adica un motor diesel de 80 cp, tractiune 4×4 cu reductor si cam atat. Deşi a primit un blindaj uşor, care face ca automobilul să treacă de pragul celor 3 tone, se pare că motorul se descurcă bine. La interior este loc pentru 6 persoane, care beneficiaza de aer conditionat din fabrica.

Ca orice lucru romanesc, ARO Dragon nu a fost chiar cea mai buna masina de razboi. Invechita, lipsit de siguranta si fiabilitate, a fost inlocuita de celebrele Hummere. Dar face cu siguranta parte din trecutul si istoria noastra auto. Au fost o evolutie a vehiculelor militare ABI, construite tot pe baza unui ARO, dar trecerea timpului si incompetenta autoritatilor de a sustine industria auto le-au condamnat la o moarte sigura.

About Aro News

Leave a Reply