”Călător în jurul lumii”- Doi clujeni traversează Africa într-un IMS

Doi clujeni au pornit într-un expediție eveniment în Africa, la bordul unei mașini de teren ARO IMS, primul vehicul de teren asamblat în România postbelică,potrivit site-ului stiridecluj.ro

Aceasta de acum este doar o călătorie la bordul unei mașini, care unora încă le este dragă. Este pentru a verifica și poate demonta mitul răspândit că la noi nu se poate și că ale noastre lucruri nu sunt ca ale lor. În plus, se împlinesc 50 de ani de când o mașină din asta a călcat ultima dată prin Africa”, ne-a relatat Ioan Pogăcean.

Aventura lor este documentată pe pagina de Facebook  ”Călător în jurul lumii”.

Cuplul de clujeni a intrat în Africa pe la Tanger, Maroc, în 21 octombrie. ”Mă gândesc să nu fac pene… Asta ca plan principal, dacă totuși fac pene (dar nu voi face) am cameră de rezervă și două leviere de toată frumusețea. Dar și rezerva îi bună, are aer din ăla bun de pe vremea când șmecheria era să mergem la mare”, au fost primele gânduri ale lui Ioan Pogăcean, pe pagina ”Călător în jurul lumii”.

IMS -ul atras atenția rapid unui polițist din Maroc. Culoarea verde a ARO -ului l-a dus cu gândul la o mașină militară. ”După ce ne-au dat drumul să plecăm, a venit un polițist și zice să tragem pe dreapta. M-a întrebat dacă-i mașină militară, i-am zis că a fost și atunci a adus un câine care să detecteze arme și muniții”, a mai spus clujeanul.

Văzând dunele perfect, IMS -ul a fost pus să-și încerce puterile și a făcut câteva trasee de teren accidentat, de care a trecut foarte ușor. Cum altfel, doar este ”Zimbrul Carpaților”.

Pentru că nu tot timpul poți ajunge la o cazare, cei doi drumeți au ajuns să doarmă chiar în IMS, în ”cel mai bun hotel de pe o rază de sute de km. Hotelul cu un milion de stele. Credeți-mă pe cuvânt sunt cel puțin atâtea”.

About Aro News

Leave a Reply